Trailmagasinet

Trailmagasinet

14. juni 2020 Slået fra Af Jens Baltzersen

Trailmagasinet er et nyt magasin om trailløb til trailløbere skrevet af trailløbere og et frisk pust i trailkulturen.

Trailmagasinet er ifølge de tre bagmænd og skribenter et hobbyprojekt skabt og udviklet på deres mange fælles træningsture. Tanken er at Trailmagasinet skal være et gratis magasin, som udkommer elektronisk til fri download ca. en gang hver anden måned. Ambitionen er at skabe et dansk magasin, som sætter trailløb i centrum herunder udstyr, sko osv.

Første udgave for maj/juni 2020 indeholder bl.a. et portræt af ultratrail-løberen Kenneth Nees, en artikel om at konstruere egne trailruter ud fra kort, anmeldelser af Trailman Podcast, en trailbog, en trailfilm og trail-udstyr – i denne udgave af magasinet et løbeur – og en omtale af et løbefællesskab.

Magasinet er skabt af glade amatører. Og ja, layoutet er ikke superskønt, og billedmaterialet kunne være bedre, og teksterne er ikke produceret og redigeret af uddannede journalister. Men hvad fanden, alle starter et sted. Sådan er det. Og det er nok bedst på den måde, for Trailmagasinet er til gengæld ægte og autentisk. Entusiasmen for trailløb kan mærkes og bærer magasinet oppe, og så kan alt det andet komme hen ad vejen. Det er heldigvis heller ikke det vigtige for folkene bag Trailmagasinet. For dem handler trail om at dele erfaringer og oplevelser, og det lever magasinet til fulde op til.

Jeg tog magasinet med i seng på IPad, og læste det som godnatlæsning fra ende til anden. Og det er i min optik særligt her, Trailmagasinet har sin berettigelse og plads. Ikke at det skal læses i sengen. Det kan selvfølgelig også læses alle mulige andre steder. Men netop det at Trailmagasinet er et magasin, som holder farten nede, bladres igennem og læses artikel for artikel, er en kæmpe styrke i en tid, hvor trailløb alt for ofte deles på flygtige SoMe-kanaler, hvor dybden forsvinder i one liners, selviscenesættelse og hashtags, og læsehastigheden nemt bliver så høj, at indhold og budskab fortaber sig i likes og spons. På den måde er Trailmagasinet et frisk pust i trailkulturen. Jeg glæder mig til Trailmagasinet #2 🙂

Find Trailmagasinet her

Du kan læse Trailmagasinet #1 maj/juni her: https://xn--lberejser-l8a.dk/wp-content/uploads/2020/05/Trailmagasinet-maj-juni-2020-Final.pdf

Trailmagasinet er på Facebook og får snart sin egen hjemmeside. Imens hjemmesiden gøres klar, kan du finde Trailmagasinet på Løberejser’ hjemmeside.